Puheenjohtajalta

Talvi 2017

Yhdistyksemme 40 toimintavuosi saatiin päätökseen, ja täytyy olla taas tyytyväinen vuoteen 2017 joka oli taas mielenkiintoinen.

Pieni katsaus vuoteen 2017 on paikallaan. Olihan toimintaa, jos jonkin näköistä. Oli retkeä ja matkaa oli kerho toimintaa taas kuudella paikkakunnalla. Oltiin esillä aika mukavasti, monessa yhteydessä. Pidettiin kerhovetäjille helmikuussa yhteinen koulutuspäivä Porissa Diakonialaitoksessa, oli mukavasti väkeä mutta osa oli estyneitä tulemaan paikalle.

Kevät meni ja tuli kesä, heitettiin bocciaa läpi kesän. Kesällä on aina perinteisesti kerho toiminta tauolla. Koitettiinhan työikäisten kerhon puitteissa yleistä kahvihetkeä Porissa Kauppakeskus Iso-Karhun Mum´s kahvilassa. Oli kolme tapaamista kesällä ja olihan aina joku paikalla. Katsotaan, jatkuuko ensi kesänä.

Syksy tuli, kerhot alkoivat kukin omalla aika taulullaan. Meillä oli tuettu loma myönnetty lokakuulle 25 hengelle, sitä oli markkinoitu koko vuosi jäsenille ja olihan se ilmoitus kaikkien nähtävillä jäsenkirjeessä 1/2017. Hakijoita oli yli meille myönnettyjen paikkojen, joka oli tietysti positiivinen ongelma. Viime hetkien ikävien perutusten vuoksi lomalla oli 23 henkeä. Syksy meni syntymäpäivä juhlia järjestellen. 19.11.2017 vietettiin 40-vuotis Satakunnan AVH-yhdistys ry kunniaksi, saatiin juhlapuhujaksi Dosentti Neurologi Juha Puustisen satakunnan keskussairaalasta, joka pitikin todella hienon puheen, josta on kehuja sadellut. Olihan siellä Ruskapojat musiikista vastaamassa, ja kuultiin Walhroosin Pekan kokoaman yhdistyshistoriikin. Palkittiin myös ansioituneita yhdistys puuha ihmisiä. Yhdistyksen ensimmäiset kultaiset ansiomerkit myönnettiin, Liisa Roiko-Jokela ja Pekka Walhroos olivat pitkäaikaisella aktiivisuudella sen ansainneet, myös hopeisia ansiomerkkejä jaettiin. Juhla oli kokonaisuudessa hyvin onnistunut ja oli meidän näköinen. Juhlasta toiseen 3.12.2017 oli perinteitä tihkuva joulujuhla Rantakartanossa. Pikkuhiljaa kerhot ja muu toiminta vaipuivat talviunille. Jäseniä oli yhdistyksessä loppuvuoden aikoihin 536.

Mitähän se vuosi 2018 tuo tullessaan. Ollaan päätetty, että vuoden teema on aktiivisuus ja motivointi. Yhdistys sai uutta innostunutta kerho vetäjää, joka muutaman vuoden tauon jälkeen alkaa vetämään omaisille suunnattua kerhoa. Ensimmäinen omaisten tapaaminen on 31.1.2018 joka on fyysisesti Porissa, johon on satakunnan omaiset tervetulleita. Yhdistyksellä on päivitetyt loistavat nettisivut. Käykää sivuilla, pyytäkää lapsia, lastenlapsi tai naapurin väkeä näyttämään nettisivuja, jos netin käyttö on outoa. On työikäisten tapaamista ja Aivoliitto on saanut, Juttu-tupa verkostoa laajennettu Raumalle joka on todella hienoa, se on tarkoitettu afaattisille henkilöille, markkinoidaan sitä eteenpäin.

Toivotan kaikille jäsenille todella mahtavaa vuotta 2018. Tehdään kaikki joku asia tai teko tänä vuonna, jota ollaan jo pitkään mietitty. Rohkeasti härkää sarvista.

Puheenjohtaja, Juha Pajuniemi