Kokemustoiminta

Sairastuminen äkillisesti tai diagnoosin saaminen on aina elämänmuutos. Koulutamme vuosittain järjestöyhteistyössä kokemustoimijoita, jotka saavat perustiedon kokemustoimijana toimimiseen. Kokemustoimijan tehtävänä on oman kokemuksen kautta lisätä ymmärrystä ja tarjota kokemustietoa ammattilaisille, opiskelijoille ja suurelle yleisölle.

Kokemustoimijat toimivat pääasiallisesti niiden henkilöiden kanssa, joilla ei ole vastaavaa henkilökohtaista kokemusta sairaudesta tai diagnoosista taikka sairastuneen tai diagnoosin saaneen läheisenä olemisesta. Peruskoulutuksen käytyään ja kokemustoimijana toimittuaan, kokemustoimijalla on mahdollisuus hakea kehittäjä-vaikuttaja-jatkokoulutukseen.

Kokemustoimintaverkoston määritelmä kokemustoimijasta

Kokemustoimija
Kokemustoimijalla on oma tai läheisen kokemus pitkäaikaissairaudesta tai vammasta, ja hänet on koulutettu tehtäväänsä. Toiminnasta vastaa Kokemustoimintaverkostoon kuuluva taustajärjestö.

Kohderyhmä
Välittää kokemustietoa eri alojen ammattilaisille ja opiskelijoille.

Koulutus ja valmennus
Taustajärjestö toteuttaa Kokemustoimintaverkoston peruskoulutuksen mallilla (40 tuntia).

Koordinointi ja tuki
Kokemusverkostoon kuuluva taustajärjestö.


Aivoliiton kokemustoimijat

Aivoliiton kokemustoimijat tuovat opetukseen ja työryhmiin asiakaslähtöisen ja toimintoja kehittävän lisän sekä ainutkertaisen oman kokemuksensa. Aivoliitolla on noin 30 kokemustoimijaa ympäri Suomen. Kokemustoimija on mahdollista tilata myös etäyhteydellä. Aivoliitto kuuluu valtakunnalliseen Kokemustoimintaverkostoon. Lue lisää Kokemustoimintaverkoston sivuilta.